Please select your page

Будимо одговорни

Будимо одговорниОд 17. јула 2020. године  на територији Републике Србије  примењују се нове и строже мере у сузбијању епидемије корона вируса.

Тим поводом, Покрајински заштитник грађана – омбудсман још једном позива  грађане да се у интересу властите, као и добробити и здравља својих суграђана, стриктно придржавају предложених мера које доносе  надлежни органи.

Од тога како ћемо се према тим мерама односити зависи не само успех у борби против епидемије, него и цена њеног сузбијања.

Грађани, по мишљењу Покрајинског омбудсмана, ни једног тренутка не би смели да занемаре чињеницу да својим понашањем утичу на права и животе других људи. Поред тога, ресурси на које се, у борби против епидемије, можемо ослонити нису ни бесплатни, ни неограничени. 

Безбедан и пристојан живот захтева од свих нас да се једни према другима односимо у духу људске солидарности, да поштујемо препоруке струке и уздржавамо се од ризичног понашања.

Покрајински омбудсман изражава наду да ће се грађани, вођени бригом за властито здравље, придржавати предложених мера, да ће својом одговорношћу и дисциплином олакшати функционисање здравственог система и да ће својом солидарношћу допринети да борба против епидемије буде ефикасна, а њени трошкови што мањи.

Будимо одговорни – то је налог садашњег времена. Будимо одговорни према другима, као што смо према себи - то је поуздан начин на који се епидемија може ставити под контролу и сузбити.

У периоду од проглашења ванредног стања до данас, Покрајински - омбудсман се у више наврата јавно оглашавао и апеловао на грађане да се придржавају мера Кризног штаба и воде рачуна о свом, као и животу и здрављу својих суграђана.

Будимо одговорни!

Будимо одговорни и солидарни у борби против епидемије

#БудимоОдговорни

Покрајински омбудсман у посети Заводу за трансфузију крви Војводине

Останимо друштвено солидарни - ДАЈМО КРВ

 

Последња саопштења


Најчитаније вести


Медијски кутак