Please select your page

Покрајински омбудсман: Будимо одговорни и солидарни у борби против епидемије

Саопштење Покрајинског омбудсманаКолики  ће у Србији бити број оболелих од корона вируса то зависи и од понашања самих грађана Србије.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман апелује на грађане да се понашају одговорно и да се у бризи за властититу добробит ослањају на савете стручњака.

У жељи да спрече ширење епидемије, стручњаци саветују грађанима, а нарочито онима који су  старији од 65. година да се, у складу са мерама владе Републике Србије и ванредног стања, стриктно придржавају правила о самоизолацији и не излазе из својих кућа и станова.

Чињеницу да се претходног дана на улицама Новог Сада, као и улицама других градова, могао видети велики број старијих суграђана, Покрајински омбудсман је примио са забринутошћу.

Покрајински омбудсман, међутим, са извесним осећањем задовољства жели да укаже и на чињеницу да расте број грађана спремних да помогну свима којима је помоћ потребна.

Солидарност је драгоцени ресурс на који се свака заједница у тренутцима кризе може ослонити.  На хумане, солидарне и самоорганизоване грађане се могу ослонити и наши старији суграђани, како би лакше поднели захтеван режим самоизолације.

Апелујући на грађане да се понашају у складу са саветима стручњака, али и да у бризи за сопствено здравље покажу ону врсту одговорност која доприноси здрављу, сигурности и добробити осталих чланова заједнице, Покрајински омбудсман се придружује апелима надлежних органа и независних институција да се ослоњени на међугенерацијску солидарност лакше изборимо са епидемијом која није задесила само Србију, него и целу планету.

Последња саопштења


Најчитаније вести


Медијски кутак