Please select your page

НАЈАВА: Конференција за новинаре - Експлоатација деце на интернету

експлПокрајински омбудсман ће у понедељак, 22. априла 2013. године са почетком у 13.30 часова у Прес сали Владе АПВ (Бул. М. Пупина 16) одржати конференцију за новинаре на којој ће бити представљен извештај о истраживању ове институције под називом „Експлоатација деце на интернету”.

О значају овог истраживања о феномену експлоатаије деце путем информационих и комуникационих технологија, разлозима и контексту његовог спровођења, као и о његовим резултатима и препорукама говориће директорица међународне организације Саве тхе Цхилдрен Андреа Жеравчић, покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих и заменица покрајинског омбудсмана за заштиту права детета Марија Кордић.

Извештај о резултатима истраживања Покрајинског омбудсмана „Експлоатација деце на интернету” настао је у оквиру Програма превенције експлоатације деце у Југоисточној Европи који организација Саве тхе Цхилдрен већ три године спроводи у сарадњи са институцијама омбудсмана у овом региону. Истраживањем су обухваћена мишљења и ставови војвођанских основаца, средњошколаца и њихових родитеља, као и стручњака разних профила из институција, установа и организација које се баве децом. Истраживање садржи и податке полицијских управа на територији АП Војводине и Посебног одељења за борбу против високотехнолошког криминала, као и дистрибутера услуга мобилне и фиксне телефоније и интернета, а посебан део бави се медијским извештавањем о феномену експлоатације деце путем информационих и комуникационих технологија.

Истраживање Покрајинског омбудсмана „Експлоатација деце на интернету” реализовано је као активност институције у области заштите права детета. Једна од активности овог пројекта је и постављање веб странице са информацијама за децу и одрасле о безбедном коришћењу интернета (http://bezbedaninternet.ombudsmanapv.орг), као и информативна кампања у војвођанским основним школама.

Молимо медије да извештавају са овог догађаја.

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак