Please select your page

НАЈАВА: Електровојводина потписује УН-ове Принципе оснаживања жена

дефаултНакон упознавања са УН-овим Принципима оснаживања жена током реализације пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама”, привредно друштво „Електровојводина доо” из Новог Сада одлучило је да се придружи компанијама које су у Србији и широм света потписале и прихватиле ове принципе.

Свечано потписивање Принципа оснаживања жена биће уприличено у среду, 6. марта 2013. године са почетком у 12 часова у седишту ПД „Електровојводина” у Новом Саду (Булевар ослобођења 100, сала на 7. спрату).

Поред руководства ПД „Електровојводина”, потписивању ће присуствовати и покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих, а пристунима ће се овом приликом у име домаћина обратити заменик директора „Електровојводине” Петар Загорчић, као и директорка канцеларије УН Wомен у Србији Асја Варбанова и заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров.

Принципи оснаживања жена су део иницијативе две агенције УН, а које се под слоганом „Равноправност значи успешно пословање” од марта 2010. године широм света залажу за изградњу јаке привреде путем друштвено одговорног пословања које, између осталог, подразумева уважавање начела људских права. Агенција УН за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен) и Глобални договор УН (УН Глобал Цомпацт) сматрају да је у том процесу кључно оснаживање жена за потпуно учешће у привредном животу на свим нивоима. Како наводе глобални носиоци поменуте иницијативе, усвајање и примена Принципа оснаживања жена покреће пословање, унапређује пословне циљеве компанија и тиме доприноси унапређењу квалитета живота како жена, тако и мушкараца, породица и заједница.

Молимо медије да извештавају.

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак