Please select your page

НАЈАВА: Завршна конференција пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама”

дефаултЗавршна конференција пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама” одржаће се у петак, 8. фебруара 2013. године у сали број 3 у Скупштини АПВ (Бановински пролаз бб). Конференција почиње у 11 часова, а на њој ће се окупити представници и представнице локалних самоуправа, односно особе из локалних механизама за родну равноправност, јавних предузећа, као и представнице актива жена и женских организација из више од 20 војвођанских места у којима су током протекле године спроведене активности у овом пројекта.

На конференцији ће бити представљени резултати пројекта, а током дискусије биће размотрени правци будућег деловања и евентуалне заједничке активности свих учесника и учесница пројекта. Учествоваће покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих, а говориће програмска менаџерка Агенције УН за родну равноправност и оснаживање жена у Србији Асја Варбанова, заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров, као и учеснице пројекта. 

Пројекат „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама“ започео је 2011. године са циљем да се повећа видљивост активности институције Покрајинског омбудсмана у области родне равноправности. Пројекат је део програма „Друштвени и економски положај жена у Србији” који спроводи Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен) уз подршку Краљевине Норвешке. Пројекат Покрајинског омбудсмана настоји да спроводи активности како би подстакао органе управе, организације и женске групе у локалним заједницама да унапређују рад институција у области родне равноправности, а што би довело до већег поштовања женских људских права, а посебно права жена из маргинализованих друштвених група.

Молимо медије да извештавају са овог догађаја.
Време предвиђено за давање изјава је од 10.30-11.00 часова.

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак