Please select your page

Шетња поводом 8. марта и јавна дебата „Женска права и родна равноправност“

Лого ЕПуС СрпскиЗаменица покрајинског омбудсмана за родну равноправност, Даница Тодоров, учествоваће у раду округлог стола под називом „Женска права и родна равноправност“ који се одржава у оквиру програма „Подели своје знање - постани менторка 2013/2014“. Округли сто одржаће се у суботу, 8. марта 2014. године са почетком у 14 часова у просторијама Независног друштва новинара Војводине (Змај Јовина 3/И, Нови Сад).

Догађај ће започети шетњом поводом Међународног Дана жена са почетком у 12 часова (окупљањем код Филијале Ерсте банке, Његошева 2) која се организује у партнерству са организацијом Vital Voices, а учеснице дебате ће се осврнути на стање женских права у Србији, као и на историју 8. марта, са подсећањем на улогу жена и женских покрета у остваривању права жена.

На округлом столу поред заменице Тодоров говориће др Невена Петрушић (повереница за заштиту равноправности), Маријана Пајванчић (Правни факултет у Новом Саду), Свенка Савић (професорка емеритус Универзитета у Новом Саду), Драгана Тодоровић (координаторка пројекта, Завод за равноправност полова) и Јулкица Стефановић (учесница пројекта).

Програм има за циљ да окупи стручне лидерке из различитих професија како би поделиле своја знања и искуства са младим женама на почетку каријере сличних интересовања и жељом да буду успешне у својим областима. То ће допринети стварању прилика за ове жене да унапреде свој пут у каријери са намером да постигну позитиван помак и поставе здраве основе за будућу дугорочну сарадњу. Модел менторства је широко промовисан на међународном нивоу и веома успешно се реализује у неколико земаља. Узимајући у обзир наше окружење и друштвене прилике, модел је незнатно прилагођен циљној групи у Републици Србији.

Пројекат "Подели своје знање - постани менторка 2013/2014", Европски покрет у Србији четврту годину за редом спроводи у сарадњи и уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава, Ерсте Банке и Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС). Циљ овог програма је економско и професионално оснаживање жена у српском друштву кроз размену и искустава и знања између стручних лидерки из различитих професија и млађих жена са сличним интересовањима и жељом да буду успешне у својим областима. То ће допринети стварању прилика за ове жене да унапред свој пут у каријери са намером да постигну позитиван помак и поставе здраве основе за будућу дугорочну сарадњу.

Извор: http://www.emins.org/

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак