Please select your page

Филм „Чини ми се да сам другачија“ у суботу на РТВ1

промоција филм 14022014Документарни филм „Чини ми се да сам другачија“ који је настао у оквиру пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама“ биће премијерно емитован у суботу, 15. фебруара 2014. године у 11 часова на првом каналу Радио-телевизије Војводине (РТВ1). Филм приказује допринос жена квалитету живота сеоских заједница и указује на потребу њихове веће афирмације и подршке њиховом раду у локалној заједници.

Филм говори и о искуству чланица локалних удружења и актива жена из петнаестак војвођанских села и о променама у њиховом поимању људских права, дискриминације и родне равноправности након што су похађале семинаре у оквиру пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама”. Жене у филму, између осталог, говоре о томе колико је ово искуство допринело бољем сагледавању и спознаји личних потенцијала и реалних могућности да допринесу побољшању квалитета живота своје локалне заједнице тако што ће се у својим активностима залагати за доследно поштовање начела недискриминације и родне равноправности.

Пројекат „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама” спроведен је од 2011-2013. године у сарадњи са УН Wомен (Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена), а уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке. Један од основних циљева овог пројекта је подизање свести јавности о кршењу људских права жена и дискриминацији на основу пола, брачног и породичног статуса, те указивање на могућности заштите жена посредством институције Покрајинског омбудсмана.

  • ПРИЛОГ: Информација о пројекту

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак