Please select your page

Најава: Конференција „Обједињено деловање институција у заштити од насиља у породици и над женама – пракса у Војводини“

Институција Покрајинског омбудсмана, као координатор мреже „Живот без насиља“, организује конференцију под називом „Обједињено деловање институција у заштити од насиља у породици и над женама – пракса у Војводини“ која ће бити одржана у четвртак, 12. децембра 2013. године у Новом Саду, у Великој сали Скупштине АП Војводине, са почетком у 11 часова.

Овогодишња конференција посвећена је умрежавању и заједничком деловању институција на локалном и покрајинском нивоу са нагласком на улогу здравствених установа, добрим примерима и ефикасним методама рада.

Конференцију ће отворити покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих, док ће у радном делу конференције говорити Анита Беретић, помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова, Данијела Станковић Баричак, помоћница покрајинског секретара за здравство и Даница Тодоров, заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова.
Представници домова здравља из Новог Сада, Суботице, Зрењанина и Вршца, као и проф. др Слободан Гребелдингер, директор Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, представиће примере праксе у деловању институција у заштити од насиља у породици и над женама.

Мрежа „Живот без насиља“ окупља институције које се баве насиљем у породици, а настала је на иницијативу Покрајинског омбудсмана који настоји да подстиче и одржава комуникацију између институција и општинских тимова за борбу против насиља у породици, као и да унапређује њихов рад путем организовања састанака посвећених размени искустава и едукацији. Учесници/це конференције су представници/це институција чланица Мреже: центри за социјални рад, судови, тужилаштва, полиција, здравствене установе и покрајинске институције.

Молимо медије да извештавају.
Време предвиђено за давање изјава је од 10.30-11.00 часова.
Контакт: 063/105-17-15

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак