Please select your page

Посета Општини Врбас

15.05.13 Врбас ЕВ сајтПоводом поступка који Покрајински омбудсман води у вези са увођењем црногорског језика у службену употребу у Општини Врбас, заменица покрајинског омбудсмана за заштиту права националних мањина Ева Вукашиновић се јуче састала са представницима локалне самоуправе.

Састанку су присуствовали председник Општине Врбас Милан Станимировић и председница Скупштине Општине Врбас Марјана Мараш са сарадницима, а заменица Вукашиновић их је овом приликом ближе упознала са законским одредбама које се односе на службену употребу језика и писма, односно на услове на основу којих се језик неке националне заједнице уводи у службену употребу, као и о томе да ће Покрајински омбудсман о даљем поступању у овом предмету одлучити по пријему званичног изјашњења Општинске управе Општине Врбас.

Овом приликом је у Врбасу уприличен и пријем грађана и грађанки и њихових притужби. Са заменицом покрајинског омбудсмана на практичној настави у Врбасу су била и два студента Правног факултета у Новом Саду. На основу јуче потписаног Протокола о сарадњи између овог факултета и Покрајинског омбудсмана, студенти овог факултета ће у институцији Омбудсмана обављати део практичне наставе током студија.