Please select your page

Семинар за женске организације у малим местима у Војводини

Заменица Тодоров током предавањаУ организацији институције Покрајинског омбудсмана прошле седмице одржан је семинар за женске организације у малим местима у Војводини. Други по реду семинар у оквиру пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама” намењен је женама које су активне у женским организацијама и удружењима како би унапредиле свој рад путем писања квалитетних предлога пројеката који одговарају захтевима могућих донатора, управљању организацијом и умрежавању.

Семинару је присуствовало 20 жена из 17 војвођанских места које су училе о томе како да спровођењем сопствених пројеката постану видљивије у локалној заједници као заступнице људских права жена. „Успешним руковођењем својим организацијама, као и међусобном сарадњом, женске организације ће лакше успоставити контакт и са институцијама и са механизмима за постизање родне равноправности,” истакла је заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров, која је, уз независног консултанта и тренера у области родне равноправности Сашу Гламочака и сарадницу Покрајинског омбудсмана Андријану Човић, била једна од предавачица на семинару.

Учеснице, предавачице и организаторке семинара

Прошлонедељни семинар је део завршних активности у оквиру пројекта Покрајинског омбудсмана „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама” који подржава Агенција УН за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен). Један од основних циљева овог пројекта је подизање свести јавности о кршењу људских права жена и дискриминацији на основу пола, брачног и породичног статуса, те указивање на могућности заштите жена. Овом семинару одржаном у Центру за привредно технолошки развој Војводине на Андревљу претходио је семинар о родној равноправности, дискриминацији и лобирању за остваривање равноправности полова. Током прошле године у оквиру овог пројекта организовано је и 15 трибина о улози Покрајинског омбудсмана у области родне равноправности за представнике локалних самоуправа, јавних предузећа и установа, пријем грађана и грађанки у 16 војвођанских места. Иначе, учеснице свих семинара у оквиру пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама” долазе из организација и сеоских женских актива у 22 војвођанска места у којима је током прошле године са женама разговарано о њиховим свакодневним проблемима и могућностима подршке Покрајинског омбудсмана у заштити њихових права.