Please select your page

Учесници Регионалне школе људских права у посети Покрајинском омбудсману

Учесници Регионалне школе људских права у институцији Покрајинског омбудсманаУчесници Регионалне школе људских права Хелсиншког одбора за људска права посетили су данас институцију Покрајинског омбудсмана Аутономне Покрајине Војводине. Са учесницима школе разговарале су покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих и заменица за заштиту права националних мањина, Ева Вукашиновић.

Након добродошлице, покрајинска омбудсманка је представила институцију Покрајинског омбудсмана и упознала их са историјатом, структуром, људским ресурсима, надлежностима и начином поступања у случају сумње на кршење људских права. Поред ових информација, Анико Хајнрих Мушкиња говорила је о примерима кршења људских права у пракси и ситуацијама у којима се грађани највише обраћају овој институцији.

Заменица за заштиту права националних мањина, Ева Вукашиновић, говорила је о најчешћим случајевима кршења људских права из области заштите права националних мањина и детаљно описала начин поступања по конкретним притужбама.

Учесници школе искористили су посету како би поставили питања покрајинском омбудсману и заменици, те су се највише интересовали за практичан начин рада омбудсмана, улогу и препознатљивост ове институције у друштву.