Please select your page

Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Pokrajinsko takmicenje u pruzanju prve pomociCrveni krst Vojvodine tradicionalno organizuje Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazivanju povreda, oboljenja i stanja za učenike osnovnih i srednjih škola iz gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine.

Ove godine je pokrajinsko takmičenje - polufinale i finale održano u Rumi 8-9 juna 2024. godine. Od  24 ekipe domaćina, od kojih se 12 plasiralo u finale, i uz revijalno učešće gostiju iz Crvenog križa Osijeka i Crvenog križa Bosne i Hercegovine tokom dva dana se moglo dosta naučiti o smirenosti prilikom ukazivanja prve pomoći i posebnim znanjima i veštinama kojima vladaju ovi mladi ljudi.

Manifestaciju je otvorio Dejan Ukropina, predsednik Crvenog krsta Vojvodine, dok su se gostima obratili i poželeli im uspeh u takmičenju : pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Aleksandra Ćirić Bošković, predsednik Skupštine opštine Ruma Stevan Kovačević, čelnici Crvenog krsta Srbije i ogranaka crvenog krsta Vojvodine i mnogi drugi.

Pokrajinska zaštitnica građana - ombudsmanka doc. dr Dragana Ćorić se u svom kratkom govoru osvrnula na svoje volonterske početke, upravo u Crvenom krstu i na sličnim takmičenjima i zahvalila se svim učesnicima i njihovim mentorima na snažnoj volji da svojim znanjima i veštinama u pružanju pomoći i saniranju povreda spašavaju živote drugih jer time oplemenjuju i svoj život i svoju dušu.

Pokrajinsko takmicenje u pruzanju prve pomoci