Please select your page

Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи

Покрајинско такмицење у прузању прве помоциЦрвени крст Војводине традиционално организује Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказивању повреда, обољења и стања за ученике основних и средњих школа из градова и општина на територији АП Војводине.

Ове године је покрајинско такмичење - полуфинале и финале одржано у Руми 8-9 јуна 2024. године. Од  24 екипе домаћина, од којих се 12 пласирало у финале, и уз ревијално учешће гостију из Црвеног крижа Осијека и Црвеног крижа Босне и Херцеговине током два дана се могло доста научити о смирености приликом указивања прве помоћи и посебним знањима и вештинама којима владају ови млади људи.

Манифестацију је отворио Дејан Укропина, председник Црвеног крста Војводине, док су се гостима обратили и пожелели им успех у такмичењу : покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Александра Ћирић Бошковић, председник Скупштине општине Рума Стеван Ковачевић, челници Црвеног крста Србије и огранака црвеног крста Војводине и многи други.

Покрајинска заштитница грађана - омбудсманка доц. др Драгана Ћорић се у свом кратком говору осврнула на своје волонтерске почетке, управо у Црвеном крсту и на сличним такмичењима и захвалила се свим учесницима и њиховим менторима на снажној вољи да својим знањима и вештинама у пружању помоћи и санирању повреда спашавају животе других јер тиме оплемењују и свој живот и своју душу.

Покрајинско такмицење у прузању прве помоци