Please select your page

Дијалог са омладинским делегатима Србије у Уједињеним нацијама

Дијалог са омладинским делегатима Србије у Уједињеним нацијама - ЗООМ састанакПокрајински заштитник грађана – омбудсман организовао је јуче за чланове и чланице Дечјег савета онлајн предавање под називом „Дијалог са омладинским делегатима Србије у Уједињеним нацијама“.

Током предавања чланови и чланице Дечјег савета упознали су новоизабране омладинске делегате Србије у Уједињеним нацијама за мандат 2023/24, Тамару Марјановић и Михајла Матковића. Омладински делегати су представили свој пут до Уједињених нација, а потом су их упознали са Удружењем за Уједињене нације Србије које од 2017. године организује пројекат „Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“, а који обухвата избор два омладинска делегата у Уједињеним нацијама и њихов активан рад током мандата од једне године.

Програм „Омладински делегати у Уједињеним нацијама“ је један од званичних канала за учешће младих у Уједињеним нацијама и већ је успостављен у више од 30 земаља широм света. Циљ пројекта је подстицање укључивања младих у државну омладинску политику и преузимање друштвених обавеза, преко изражавања интереса младих кроз улогу омладинског представника у државној делегацији у УН, као и континуирано обучавање нових младих лидера за промене.