Please select your page

60 година Центра за социјални рад у Суботици

60 година ЦСР Суботица - доц. др Драгана ЋорићУ петак 8.децембра 2023. године Центар за социјални рад у Суботици је обележио 60 година свог постојања.

Том приликом одржана је свечаност којој су присуствовали представници министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, министарства за бригу о породици, покрајинских органа власти и Града Суботице.

У овом Центру, рад са више од 12 000 корисника реализује 41 запослени, и уз помоћ надлежних органа, успешно одолевају бројним изазовима са којима се свакодневно срећу.

Покрајинска заштитница грађана омбудсманка доц. др Драгана Ћорић је истакла да су центри за социјални рад, посебно стручни сарадници у њима, прва линије одбране , заштите и подршке бројним корисницима у тешким ситуацијама и да све остале институције треба да прате са дужном пажњом и увек подржавају рад центара за социјални рад.

Такође, овакви јубилеји су прилика да се захвали свима који су својим радом одржали овакве институције али и препорука да се увек може и мора више, за оне којима је помоћ најпотребнија.