Please select your page

Одржана промоција публикације „Изговори гласно!“

Доц. Др Драгана Ћорић на промоцији публикације „Изговори гласно!“Покрајинска заштитница грађана - омбудсманка Драгана Ћорић учествовала је на промоцији публикације „Изговори гласно!“ која је одржана јуче, 22. новембра 2023. године,  у књижари „Булевар Букс“ у Новом Саду. Публикацију је издала Европска мрежа родитеља ЛГБТИ+ особа, а уз подршку Савета Европе она је по први пут објављена и на српском језику.

О значају љубави и подршке родитеља својој ЛГБТИ+ деци, њиховом суочавању са личним и предрасудама окружења и о важности системске подршке остваривању и заштити права ЛГБТИ+ деце и особа, уз Омбудсманку, говорили су: Соња Миладиновић, просветна саветница Школске управе Нови Сад, Велимир Милошевић, координатор за јавно заговарање Групе „Изађи“ и Кристиан Ранђеловић, директор организације „XY spectrum“. Промоцију је отворила и њом модерирала Светлана Ракић, координаторка пројекта испред Савета Европе.

Покрајински заштитник грађана - омбудсман у претходном периоду учествовао је и организовао неколико трибина и едукативних догађаја посвећених унапређењу положаја ЛГБТИ+ особа. Омбудсман подсећа на то  да људска права припадају сваком детету по рођењу и да је поштовање људских права  одговорност сваког од нас, а да су предрасуде, стереотипи и страх од непознатог полазиште сваког облика дискриминације и насиља и нешто против чега смо дужни да се боримо и као појединци/појединке и као друштво и систем у целини.