Please select your page

Деца ће спасити све(т)

Деца ће спасити све(т) - Драгана Ћорић

Друштво стваралаца и иноватора "ИННОВА"  из Бечеја, у сарадњи са ОШ „Здравко Гложански“ из Бечеја је поводом Међународног дана детета 20. новембра, у Бечеју организовало догађај налик ТЕДx говорима, под називом "Деца ће спасити све(т)".

Доц. др Драгана Ћорић, покрајинска заштитница грађана - омбудсманка; говором под насловом „Све што је детету потребно“, кроз личну причу,  указала је на обавезу пружања безрезервне подршке детету и ослушкивању његових /њених стварних потреба и значају подржавајућих и негујућих односа са дететом које се преносе и уче из генерације у генерацију.

На догађају су говориле и чланице Дечјег савета Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, Ана Ченгери и Ксенија Бушковић, које су представиле рад, мисију и визију овог значајног тела Омбудсмана. Оне су изразиле веру у креативност, енергију и способност деце да учине свет бољим местом за све, али су нагласиле одговорност одраслих да стварају услове и прилике да деца могу слободно да изразе своје идеје и буду стварно део решења. Поручиле су присутнима да ће деца спасити свет онда када се свако дете, у свету у којем одраста, буде осећало сигурно и добро.

Догађај је реализован у оквиру пројекта "Превенција насиља" који подржава Министарство просвете Републике Србије.

Деца ће спасити све(т) - Дечји савет