Please select your page

Споразум о сарадњи са Правним факултетом у Новом Саду

Споразум о сарадњи са Правним факултетом у Новом СадуНа Правном факултету Универзитета  у Новом Саду потписан  је данас, 30. октобра, Споразум о сарадњи између ове високошколске установе и Покрајинског заштитника грађана-омбудсмана.

Овај споразум биће основ за заједничке активности у области борбе против насиља у породици, који ће се посебно развијати  између Правне клинике за борбу против насиља у породици Правног факултета и Покрајинског омбудсмана као координатора „Мреже живот без насиља“.

Споразумом је предвиђена  реализација различитих облика сарадње попут учешћа у  активностима „Мреже живот без насиља“;  спровођењу истраживања и анкета у вези са насиљем у породици; учешћем у  активностима Правне клинике за борбу против насиља и др.

Споразум  о сарадњи потписале су испред Правног факултета у Новом Саду деканка  проф. др Татјана Бугарски, а испред Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана доц. др Драгана Ћорић. Потписивању споразума присуствовали су студенти  Правне клинике за борбу против насиља у породици и заменица покрајинске заштитнице грађана - омбудсманке за равноправност полова, Снежана Кнежевић.

Споразум о сарадњи са Правним факултетом у Новом Саду