Please select your page

Апел институцијама за енергичну реакцију

Саопштење: Осуда случаја насиља у партнерским односимаПокрајински заштитник грађана - омбудсман најоштрије осуђује најновији случај насиља у партнерским односима који се, према наводима медија од 14. марта 2019. године, догодио у Новом Саду, а који је за последицу имао наношење вишеструких и озбиљних телесних повреда млађој женској особи.

Покрајински заштитник грађана- омбудсман захтева од надлежних органа да у овом, као и сваком другом случају партнерског насиља и насиља у породици, према починиоцима насиља примене све законом предвиђене мере, које се не односе само на мере удаљавања насилника из стана и забрану приласка жртви, него и на адекватно одмеравање казне.

Покрајински заштитник грађана- омбудсман поново изражава своју забринутост због све чешћег присутног насиља међу младим људима, као и због све безобзирнијих и свирепијих видова испољавања тог насиља. Посебно забрињавајућом, сматра чињеницу да насиље престаје да буде екцес, а све чешће постаје модел понашања.

Друштво које није у стању да на ефикасан начин стане на пут насиљу у партнерским и свим другим односима, принуђено је да броји мртве. Од почетка године у Војводини су убијене најмање две жене. Начин на који су убијене мора да узнемири грађанску свест и подстакне надлежне органе на промптну и енергичну реакцију.

Последња саопштења


Најчитаније вести


Медијски кутак