Please select your page

Делегацији Турске представљени примери добре праксе у спровођењу родно одговорног буџетирања у АП Војводини

Снежана Кнежевић на састанку са турском делегацијомДелегација Турске је, на позив UN WOMEN Србија, боравила  у вишедневној студијској посети Републици Србији која је била посвећена родно одговорном буџетирању.

Јуче, 29. фебруара,  посетили су покрајинске институције које имају кључну улогу у спровођењу родно одговорног буџетирања и који су том приликом  гостима презентовали примере добре праксе на покрајинском нивоу. Присутнима се обратила Покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић која се укратко осврнула на  процес увођења родно одговорног буџетирања  у АП Војводини. Искуства у имплементацији овог процеса  и унапређењу родне равноправности  на нивоу АП Војводине представиле су Татјана Радојевић саветница и лице задужено за родну равноправност у Покрајинском секретаријату за финансије, Ђенђи Селеши, помоћница у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Снежана Кнежевић,  заменица покрајинске заштитнице грађана - омбудсманке.   

Делегацију Турске чинили су представници Министарства породице и социјалних услуга, Министарства трезора и финансија, Одбора за једнаке могућности за жене и мушкарце и Одбора за планирање и буџет.

Заједничка фотографија присутних на састанку