Please select your page

Покрајински заштитник грађана на састанку са Сталном конференцијом градова и општина

2023 07 21 Састанак ПЗГО СКГОПокрајинска заштитница грађана - омбудсманка доц. др Драгана Ћорић састала се у понедељак у Београду са генералним секретаром Сталне конференције градова и општина (СКГО) Николом Тарбуком.

То је била прилика да покрајинска омбудсманка представи рад институције и стање људских права у Аутономној покрајини Војводини, а тема разговора биле су како досадашње и планиране активности Покрајинског омбудсмана, тако и програми које реализује СКГО.

Састанак је, на иницијативу Покрајинског омбудсмана, организован првенствено с циљем разматрања могућности и предлога у погледу остваривања будуће сарадње, кроз планирање и реализацију заједничких активности које би, пре свега, биле усмерене ка унапређењу положаја и права детета, али унапређењу родне равноправности и права националних мањина.

Састанку су присуствовале и заменица покрајинске заштитнице грађана – омбудсманке за права детета Јоланд Корора, саветница Покрајинског заштитника грађана Марија Миладиновић, као и представници Сталне конференције градова и општина.