Please select your page

Настављене посете националним саветима

Посете Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана националним саветима националних мањина са седиштем на територији АП Војводине настављене су прошлог петка у Руском Крстуру, Кули и Врбасу. Проф др. Зоран Павловић, покрајински заштитник грађана - омбудсман и заменица покрајинског заштитника грађана - омбудсмана за заштиту права националних мањина Ева Вукашиновић разговарали су се председницима и представницима Националних савета русинске, украјинске и црногорске националне мањине.

Са Националним саветима је и овог пута договорено да ће Покрајинском омбудсману бити достављени предлози за будућу сарадњу, а посебна пажња у наредном периоду биће посвећена учешћу жена у националним саветима, продукцији за децу на језицима националних мањина непрофитног карактера, као и организацији округлих столова о темама релевантним за област заштите права националних мањина.

Посете националним саветима, које ће бити настављене и у наредном периоду, организују се како би се, на основу досадашњих искустава, размотриле нове могућности унапређења њиховог рада уз подршку институције Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана.