Please select your page

Омбудсман Драгана Ћорић, фото

Доц. др Драгана Ћорић


Јанос Орос 250x250

Михаљ Њилаш, заменик покрајинског заштитника грађана – омбудсмана за права националних мањина, изабран 6. новембра 2023. године.


Снезана Кнезевиц 250x250

Снежана Кнежевић је бирана за заменицу Покрајинског заштитиника грађана - омбудсмана за равноправност полова 16. јуна 2017. године.

Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду, а правосудни испит је положила у Београду.

На место заменице Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана дошла је са места заменице Правобраниоца Града Новог Сада, на коју функцију је постављена од стране Скупштине Града Новог Сада децембра 2014. године. На функцију заменице Градског јавног правобраниоца Града Новог Сада први пут је постављена одлуком Скупштине Града Новог Сада 2008. године.

Од 1993. године до избора за заменицу Градског јавног правобраниоца Града Новог Сада била је запослена у Градској управи града Новог Сада где је обављала стручно-правне послове у различитим секретаријатима и службама.

Од 1994. године је редован полазник Копаоничке школе природног права, учесник је бројних саветовања из области различитих грана права.

Била је предавач на И ЕЛСА семинару у оквиру пројекта ''ХУМАН РИГХТС'' ''Насиље над децом'' и поседује ЕЛСА диплому за изузетан допринос пројекту предавањем на тему ''Вршњачко насиње – Алексин закон''.

Завршила је основну обуку за посредника-медијатора.

Рођена је у Сенти 1964. године, живи у Новом Саду, удата је и мајка је троје деце.


Анико Сиркова смалл

Јована Ђурић је за заменицу Покрајинског омбудсмана изабрана 16. децембра 2021. године.

Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду.

Од 2006. године радила је у Окружном суду у Новом Саду, а након реформе правосуђа у Вишем суду у Новом Саду до септембра 2010. године. Након тога радила је у Компанији „Агрожив“ а.д Житиште у периоду од 2011. године до 2014. године.

Од фебруара 2016. године уписала се у Адвокатску комору Војводине и иста се све до избора за заменицу Покрајинског омбудсмана бавила адвокатуром.

Рођена је 1984. године у Новом Саду, удата.


Милан Дакиц 250x250

Јоланд Корора је на 24. седници Скупштине Аутономне покрајине Војводине, која је одржана 22. јуна 2023. године изабрана за заменицу Покрајинског заштитиника грађана - омбудсмана за заштиту права детета.

На место заменице Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана дошла је са места помоћнице Покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Пре Покрајинског секретаријата радила је у Градској управи за дечију и сицијалну заштуту, а пре тога на Пољопривредном факултету као стручни сарадник.

Дипломирала је на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду, на којем је одбранила и мастер рад.

Дуго година је била члан Републичке стручне комисије (РСК) за права пацијената, именовање од стране Владе РС и Министарства здравља.

Велико и вишедеценијско искуство у раду у невладином сектору, волонтер и председник Националног удружења родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР.

Добитница многих признања, а једно од најзначајнијих је Фебруарске награде Града Новог Сада за 2019. годину, које се додељује као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана.

Рођена је у Зрењанину 1970. године, а одрасла у Бочару. Удата и мајка једног сина.