Please select your page

Регионални састанак о дијалогу и медијацији у локалној управи

дефаултЗаменик покрајинског омбудсмана Стеван Арамбашић учествовао је на округлом столу „Могућности примене дијалога и медијације у локалној управи” који је протеклог викенда одржан у Подгорици.

Циљ округлог стола био је да представници организација цивилног друштва, органа управе на разним нивоима и механизама за заштиту људских права у региону Западног Балкана размене искуства у вези са могућностима примене алтернативних метода решавања спорова у односу на органе управе у локалним заједницама.

 

Заменик Арамбашић је на овом скупу представио искуства пројекта „Омбудсман као медијатор”, а који је институција Покрајинског омбудсмана у сарадњи са Нансен дијалог центром у Србији, заштитницима грађана на локалном нивоу и представницима и представницама покрајинских и локалних институција и органа управе – центара за социјални рад, образовних и здравствених установа, судова, тужилаштава, локалних механизама за равноправност полова и савета за међунационалне односе – реализовала у периоду од 2006-2008. године.

Округли сто у Подгорици организовао је Нансен дијалог центар у Србији и Црној Гори уз подршку мреже организација цивилног друштва „Глобално партнерство за превенцију оружаног сукоба” (ГППАЦ).