Please select your page

Пријем грађана и трибина у Кикинди

дефаултЗаменица покрајинског омбудсмана Ева Вукашиновић ће у среду, 24. октобра 2012. године од 10.00-12.00 часова примати грађане у згради Општинске управе у Кикинди (Трг Српских добровољаца 12).

Након пријема грађана, заменица покрајинског омбудсмана и њени сарадници истог дана у 13 часова учествоваће на трибини „Зашто нам је потребан омбудсман?” у организацији Културног центра у Кикинди (Трг српских добровољаца 23). Овај догађај представља јединствену прилику да грађани у разговору са покрајинским омбудсманом сазнају како могу да остваре и заштите своја права у оквиру постојећег правног и институционалног система у АП Војводини, односно Републици Србији.

Као независан и самосталан орган, Покрајински омбудсман се стара о заштити и унапређењу људских права и слобода грађана, зајемчених Уставом Републике Србије, међународним уговорима о људским правима, законима и прописима Аутономне Покрајине Војводине.

Ова институција посебно штити људска права и слободе од повреда учињених од стране органа управе, организација и јавних служби које врше управна и јавна овлашћења надзирањем примене прописа, контролом законитости, целисходности и ефикасности у раду.

Покрајински омбудсман позива све грађанке и грађане који имају било каквих недоумица или проблема у било којој области људских права да се током пријема грађана и трибине на најнепосреднији начин што конкретније информишу о начинима како могу остварити и заштитити своја права.