Please select your page

Институција Покрајинског омбудсмана у уторак, 10. априла у Сенти

Трибина у лоланој самоуправи и разговор са грађанима и грађанкама

Представници институције Покрајинског омбудсмана ће у уторак, 10. априла 2012. посетити Сенту. Том приликом организоваће се два догађаја: трибина о родној равноправности и надлежностима Покрајинског омбудсмана у овој области за представнике локалне самоуправе, јавних предузећа и установа, а потом и разговор са грађанима/кама ове општине и пријем њихових представки.

Сатница поменутих догађаја је следећа:

11.00 - 12.30 х   Трибина (зграда Општине Сента, Главни трг 1)

12.45 – 14.30 х   Пријме грађана/ки и њихових представки

Уводно излагање на трибини имаће заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров, а присутнима ће се обратити и представници/е локалне самоуправе.

Овом приликом грађани ће моћи да добију савете о могућностима остваривања својих права у односу на покрајинске и општинске органе управе, јавна предузећа и службе и да на лицу места поднесу представку овој институцији.

Посете општинама током којих се одржавају трибине, разговори са грађанима и пријем њихових представки институција Покрајинског омбудсмана организује уз подршку Агенције УН за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен). Будући да институција Покрајинског омбудсмана контролише рад органа управе, јавних предузећа и установа на локалном и покрајинском нивоу, препознавање случајева кршења људских права и дискриминације у овим органима унапредило би и њихово поступање према грађанима.

Молимо медије да према својим могућностима најављују примање грађана/ки и њихових представки у овим општинама.

Време предвиђено за давање изјава медијима је 30 мин пре почетка трибине.