Please select your page

NAJAVA: Tribina u lokalnoj samoupravi i razgovor sa građanima/kama

Predstavnici institucije Pokrajinskog ombudsmana će u sredu, 4. aprila 2012. posetiti Belu Crkvu.  Tom prilikom organizovaće se dva događaja: tribina o rodnoj ravnopravnosti i nadležnostima Pokrajinskog ombudsmana u ovoj oblasti za predstavnike lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, a potom i razgovor sa građanima ove opštine i primanje njihovih predstavki.

Satnica pomenutih događaja je sledeća:

13.00 - 14.30 h   Tribina (zgrada Opštine Bela Crkva)

14.30 – 15.30 h  Primanje građana/ki i njihovih predstavki

Uvodno izlaganje na tribini imaće zamenica pokrajinskog ombudsmana za ravnopravnost polova Danica Todorov, a prisutnima će se obratiti i predstavnici/e lokalne samouprave.

Ovom prilikom građani će moći  da dobiju savete o mogućnostima ostvarivanja svojih prava u odnosu na pokrajinske i opštinske organe uprave, javna preduzeća i službe i da na licu mesta podnesu predstavku ovoj instituciji.

Posete opštinama tokom kojih se održavaju pomenute tribine, razgovori sa građanima i primanje njihovih predstavki institucija Pokrajinskog ombudsmana organizuje uz podršku Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women). Budući da institucija Pokrajinskog ombudsmana kontroliše rad organa uprave, javnih preduzeća i ustanova na lokalnom i pokrajinskom nivou, prepoznavanje slučajeva kršenja ljudskih prava i diskriminacije u ovim organima unapredilo bi i njihovo postupanje prema građanima.  

Molimo medije da prema svojim mogućnostima najavljuju primanje građana/ki i njihovih predstavki u ovim opštinama.

Vreme predviđeno za davanje izjava medijima je 30 min pre početka tribine