Please select your page

Презентација програма медијације у темеринској средњој школи: Обука за цео живот

Презентација меијдације у темеринској средњој школиДанас је у темеринској Средњој школи „Лукијан Мушицки” одржана презентација програма обуке из медијације акредитованог од стране Министарства просвете намењеног средњошколцима и њиховим наставницима.

Присутне је у име домаћина поздравио директор школе Петар Томић, док је заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров, говорећи у име институције која је инцирала одржавање овог догађаја, нагласила да Покрајински омбудсман жели да се младима у овој општини помогне да другачије проговоре о себи и својој средини и да усвоје знања и вештине мирног решавања спорова које ће им бити драгоцене током целог живота.

„Институција Покрајинског омбудсмана иницирала је овај догађај, баш као и гостовање форум театра у Темерину пре неколико недеља, како би се указало на креативне могућности ангажовања младих у решавању проблема у локалној заједници и унапређења комуникације. Надамо се да ће и локална самоуправа препознати дугорочну корист коју заједници може донети спровођење оваквих програма и наћи начина да их подржи,” истакла је заменица Тодоров.

Ђаци, наставници и представници локалне самоуправе на презентацији медијацијеПредстављени програм акредитоване обуке из медијације настао је у оквиру пројекта Немачке међународне организације за развој (ГИЗ) „Јачање структуре за оснаживање и партиципацију младих”, а присутнима га је представила сарадница на овом пројекту Даница Белић. Ђаци и наставници су током дискусије показали велико интересовање за медијацију, а догађају су присуствовали и председник Општине Темерин Андраш Густон и чланица Општинског већа задужена за образовање Изабела Урбан.