Please select your page

О људским правима са студентима учесницима „Еуропе 3Д Војводина“

Студенти учесници Покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих одржала је данас на Факултету техничких наука предавање о институцији Покрајинског омбудсмана, заштити права националних мањина и мултикултуралности у Војводини. Овај догађај који се одвија у оквиру међународног пројекта „Еуропе 3Д Војводина“ организовала је студентска асоцијација ЕСТИЕМ (Еуропеан Студентс оф Индустриан Енгинееринг анд Манагемент) са циљем да се 30 студената из целе Европе кроз различите димензије упозна са регионом Војводине.

Анико Мушкиња Хајнрих је у уводном делу упознала студенте са улогом институције коју представља, а након тога је детаљније представила различите аспекте заштите права националних мањина у Војводини кроз области образовања, информисања, службене употребе језика и културе.

Излагање покрајинске омбудсманке Анико М. ХајнрихГлавне теме односиле су се на рад националних савета националних мањина, као и на истраживања која је Покрајински омбудсман спровео у протеклом периоду а која су се бавила правима националних мањина.

Студенти су након излагања имали прилику да постављају питања и ту могућност су искористили да се детаљније информишу о циљевима Покрајинског омбудсмана у будућности, о резултатима и закључцима појединих истраживања, као и о механизмима за унапређивање заштите људских права припадника националних заједница у Војводини.