Please select your page

Предавање студентима Филозофског факултета у Новом Саду

Предавање заменице покрајинског омбудсмана Еве Вукашиновић студентима социологије и журналистике Филозофског факултета у Новом СадуЗаменица покрајинског омбудсмана за заштиту права националних мањина,  Ева Вукашиновић, одржала је данас предавање на Филозофском факултету у Новом Саду. Госпођа Вукашиновић је на предавању којем су присуствовали студенти социологије и журналистике говорила о улози институције омбудсмана и заштити права националних мањина.

Ева Вукашиновић у уводном излагању упознала студенте са историјатом настанка институције омбудсмана у свету и у нашој земљи, као и  са њеном улогом и сврхом постојања у друштву. Након тога, представила је основна овлашћења и надлежности Покрајинског омбудсмана и поступак заштите људских права пред овом институцијом.

 

У свом излагању, заменица покрајинског омбудсмана осврнула се и на најактуелније теме из области заштите права националних мањина, текуће активности и истраживачку делатност у овој области.

Студенти су, након излагања заменице, имали прилике да поставе питања и том приликом највише их је интересовала улога и начин рада националних савета, сарадња омбудсмана са осталим институцијама овог типа, као и могућности бољег препознавања ове институције од стране грађана у циљу ефикасније заштите њихових права.