Please select your page

Поводом 17. новембра, Међународног дана средњошколаца и студената - Радионице за новосадске средњошколце

Разговор са шефом кабинета, Павелом Домоњијем

Учесници радионице са заменицом покрајинског омбудсмана Маријом Кордић

Покрајински омбудсман је одржавањем радионице о дискриминацији и заштити људских права у институцији омбудсмана у Електротехничкој школи „Михајло Пупин” у Новом Саду данас обележио Међународни дан средњошколаца и студената.

Радионица је организована на иницијативу институције Покрајинског омбудсмана како би се обележили датуми значајни за заштиту права детета који претходе оном најзначајнијем у овој области: 20. новембру, Светском дану детета. Ученици су о раду омбудсмана, дискриминацији и људским правима разговарали са заменицом покрајинског омбудсмана за заштиту права детета Маријом Кордић и шефом кабинета Павелом Домоњијем.Током практичног дела радионице учесници су имали прилику и да искусе поступак подношења представке Покрајинском омбудсману, а највише њихових питања односило се на њихова права на слободу избора, на различитост и лични интегритет, као и на права у области образовања.

 Због великог интересовања ученика иста оваква радионица биће одржана и сутра са новом групом ђака, а могућности наставка оваквог вида сарадње са овом школом биће размотрене са њеним директором и педогошко-психолошком службом.