Please select your page

Европски омбудсмани заједно о свом раду

23.09.11 ЕОИ НС 002 ЕПокрајински омбудсман Анико Мушкиња Хајнрих учествовала је на Годишњој конференцији и Скупштини Европског института омбудсмана (ЕОИ) која се 23. и 24. септембра одржала на Правном факултету у Новом Саду.

Овај догађај одржава се сваке године у једној од европских земаља чије су институције заштитника грађана, односно омбудсмана чланице ЕОИ. Осим што се на годишњој Скупштини из редова чланства ЕОИ бирају чланови/це извршних и управних тела ове организације, Годишња конференција која јој претходи представља прилику за размену искустава у области институционалне заштите и унапређења људских права у Европи и свету.

23.09.11 ЕОИ НС 008 ЕКао регионална институција омбудсмана која је пре осам година прва у Републици Србији основана на нивоу вишем од локалног, те која је већ у више наврата била домаћин сличних скупова заштитника људских права, Покрајински омбудсман је учесницима/ама скупа  представљем разматрањем најновијих искустава институције у свакодневном раду по представкама грађана/ки.