Please select your page

„Дани социјалне заштите“

Дани социјалне заштите - Учесници конференцијеПокрајинска заштитница грађана – омбудсманка доц. др Драгана Ћорић учествовала је  на отварању националне конференције са међународним учешћем „ Дани социјалне заштите“, у  Новом Саду. Конференција се одржава у организацији Центра за социјални рад Града Новог Сада, и траје од 13. до 15. маја 2024. године.

Водећи се изреком да је цело село (подршка целе заједнице) потребно да се одгоји дете (it takes a village to raise a child), које ће касније израсти у човека и члана заједнице, омбудсманка је истакла да систем социјалне заштите је важан део те заједнице у процесима одгајања и подршке појединцима. У центрима за социјални рад  треба да је више стручних радника, и више мотивисаности за рад у овој толико важној помагачкој професији.

Током 2023. године више од 30.000 грађана Новог Сада обратило се за неку врсту помоћи Центру за социјални рад. Како би посао који радници Центра свакодневно обављају био видљивији и како би се повратило поверење које је код једног дела грађана пољуљано, другу годину заредом Центар за социјални рад организовао је међународну конференцију "Дани социјалне заштите". Ове године одржава се под слоганом "Да струка и знање предводе", а у фокусу је старатељска заштита. Осим размене искустава и стручних предавања, циљ конференције је и да се рад и услуге Центра за социјални рад приближе грађанима и поврати поверење у ту институцију које је пољуљано код једног дела јавности.

Конференцији је присуствовала и заменица за заштиту права детета покрајинске заштитнице грађана – омбудсманке Јоланд Корора, заједно са својим сарадницима и сарадницама из сектора за заштиту права детета.