Please select your page

Представници Националног савета македонске националне мањине у посети Покрајинском заштитнику грађана – омбудсману

Драгана Ћорић и гости из Националног савета македонацаПокрајински заштитник грађана - омбудсман одржао је данас састанак са представницима Националног савета македонске националне мањине.

Покрајинска заштитница грађана доц. др Драгана Ћорић упознала је представнике Националног савета македонске националне мањине, председницу Зорицу Митровић и Озрена Симјановског,  са радом и планираним активностима институције. Истакла је да заштита и очување права и слобода националних мањина представља веома значајну област за  институцију Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана.

Новоизабрана председница Националног савета македонске националне мањине, Зорица Митровић, представила је Покрајинском заштитнику грађана - омбудсману рад Националног савета и бројне активности које ће се реализовати у предстојећем периоду, имајући у виду да је ово јубиларна година у којој се обележава 20 година од оснивања Националног савета. У току је премештање седишта Националног савета македонске националне мањине из Панчева у Нови Сад.