Please select your page

Одржана конференција „Радноправни аспекти људских права - теорија и примена“

Назив конференцијеПокрајинска заштитница грађана - омбудсманка доц. др Драгана Ћорић и заменице покрајинске омбудсманке  Снежана Кнежевић и Јована Ђурић присуствовале  су  јуче, 10. априла, у Палати Србија у Београду, Конференцији под називом „Радноправни аспекти људских права- теорија и примена“.

Конференција је одржана у коорганизацији Републичке агенције за мирно решавање радних спорова, канцеларије Покрајинског омбудсмана, као  и канцеларија Локалног омбудсмана града Крагујевца и града Ниша, уз подршку Удружења омбудсмана Србије. Циљ скупа је поред окупљања свих локалних заштитника грађана и стицање нових знања, размена добре праксе и дијалог о унапређењу и заштити људских и радних права која из њих проистичу. Ова конференција је прва у низу оваквих догађаја који се организују у оквиру Споразума о сарадњи који су потписани од стране Републичке агенције за мирно решавање радних спорова и канцеларије Покрајинског омбудсмана, те омбудсмана градова Крагујевца и Ниша, а током конференције потисан је и споразум са Удружењем омбудсмана Србије.  

На конференцији су учешће узели, поред локалних омбудсмана, и еминентни стручњаци из области радног права, миритељи, арбитри и адвокати.

Округли сто са учесницима