Please select your page

Обука о родној равноправности

Обука о родној равноправностиЗаменица покрајинске заштитнице грађана - омбудсманке Снежана Кнежевић и Стефан Тодоровић саветник у институцији Покрајинског омбудсмана одржали су, јуче 14. децембра, обуку о родној равноправности за запослене у Апелационом јавном тужилаштву у Новом Саду. Запослени су упознати са значајем родне равноправности за остваривање људских права, основим појмовима и принципима родне равноправности, одредбама закона који регулише ову област, те примерима из праксе настале у раду Покрајинског омбудсмана.

Присутне је испред Апелационог јавног тужилаштва поздравила Ксенија Дајановић, јавна тужитељка и нагласила да је институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана препозната као релевантна институција у области заштите људских права, родне равноправности и антидискриминације, те да су запослени у овом тужилаштву заинтересовани за обуке које се односе на теме родне равноправности и забране дискриминације.                            

Апелационо јавно тужилаштво у Новом Саду и Покрајински заштитник грађана - омбудсман овим настављају досадашњу успешну сарадњу у оквиру Мреже „Живот без насиља“ којом координира Покрајински омбудсман, а чијем раду значајан допринос даје и Апелационо јавно тужилаштво у Новом Саду као њен члан.

Обука о родној равноправности