Please select your page

Покрајински омбудсман на међународној конференцији о безбедности деце

Пронађи меПокрајинска заштитница грађана – омбудсманка доц. др Драгана Ћорић са саветником Миланом Дакићем, присуствовала је 8. Годишњој конференцији о безбедности деце „Безбедност и одговорност 2023“ која је у организацији Центра за несталу и злостављану децу одржана 25. октобра 2023. године у Београду.

Догађај је започет званичним пуштањем у рад система „Пронађи ме“ који је осмишљен тако да допринесе бржем и правовременом решавању случајева нестанака деце.

Под општим насловом „Превенција и социјална адаптација деце са проблемима у понашању и/или у сукобу са законом“, стручни део конференције био је подељен на више засебних тематских целина, односно релевантних предавања и панел дискусија, на којима је било речи о  основним знањима и разјашњењима појма права детета, о насиљу над и међу децом, унапређењу услуга за подршку породицама као мере превенције проблема у понашању код деце и младих, примерима добре праксе стручњака из Сједињених Америчких Држава у превентивним програмима и ресурсима који унапређују безбедност деце у кризним ситуацијама те успешним интервенцијама у ситуацијама које укључују малолетне починиоце кривичних дела, као и о изазовима и могућностима превенције код деце са проблемима у понашању.