Please select your page

Радионица са ученицима првог разреда Основне школе „Прва војвођанска бригада“ у Новом Саду

Радионица са ученицима првог разреда Основне школе „Прва војвођанска бригада“ у Новом СадуПокрајински заштитник грађана - омбудсман одржао је данас радионицу о правима детета са ученицима првог разреда Основне школе „Прва војвођанска бригада“ у Новом Саду.

Како је школа средина у којој деца свакодневно бораве, уче и изграђују базично разумевање света, она је и важан канал образовања деце о правима која имају, што обухвата, како информисање, тако и оснаживање деце да своја права непосредно остварују, препознају њихово кршење и утичу на њихово остваривање.

Ученици су на радионици имали прилику да кроз игру и разговор са заменицом за права детета Јоланд Корором и саветницима Миланом Дакићем, Жељком Продановић и Маријом Миладиновић сазнају више о правима детета, о важности да се деца чују, као и о томе да не забораве да то право имају и други. Деца су разменила своја мишљења и искуства, те је радионица била прилика да са њима разговара о начинима решавања проблемских ситуација и како да се оснаже у свакој сличној ситуацији.

Едукативне радионице Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана о правима детета спроводе се у складу са годишњим планом рада институције и овлашћењем да организује саветовања и кампање у области образовања о људским правима.

Радионица са ученицима првог разреда Основне школе „Прва војвођанска бригада“ у Новом Саду