Please select your page

Одржан састанак Координационог тима Мреже „Живот без насиља“

Одржан састанак Координационог тима Мреже „Живот без насиља“Покрајински заштитник грађана – омбудсман, као координатор мреже „Живот без насиља“, организовао је данас састанак за чланице и чланове покрајинског Координационог тима Мреже. Координациони тим окупља покрајинске институције и води рачуна о сарадњи и развоју мреже за превенцију насиља у породици.

На састанку се говорило о реализацији активности покрајинских институција у борби против насиља према женама и насиља у породици које су предвиђене Акционим планом Мреже, а повод састанка био је и договор о активностима које ће спровести покрајинске институције  у оквиру традиционалног обележавања светске кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, која почиње 25. новембра на Међународни дан борбе против насиља над женама а завршава се 10. децембра на Дан људских права.

Поред покрајинске заштитнице грађана – омбудсманке доц. др Драгане Ћорић и заменице за равноправност полова Снежане Кнежевић, састанку су присуствовали представници/це покрајинских секретаријата, Завода за равноправност полова и Покрајинског завода за социјалну заштиту.

Састанак Координационог тима Мреже „Живот без насиља“