Please select your page

„Утакмице пријатељства“

Утакмице пријатељства - најаваУ Малој дворани Спенса у Новом Саду, у четвртак 19. октобра, одржан је спортски догађај под називом „Утакмице пријатељства“ у оквиру којег су одржане трке пријатељства, представљање крикета као спортске дисциплине и утакмице пријатељства, са идејом промовисања инклузије, солидарности и оснаживања деце и младих из маргинализованих група. 

Учесници догађаја су ученици основних и средњих школа, млади – лица привремено смештена у Прихватном центру у Шиду и млади укључени у ЕХО програме – оснаживање маргинализованих група.

Организатори овог догађаја су Удружење полицајаца и грађана „Безбедна заједница“ у сарадњи са представницима Градског већа за омладину и спорт Града Новог Сада,  Екуменском хуманитарном организацијом (ЕХОНС), Високим комесаријатом Уједињених нација за избеглице у РС (УНХЦР), Комесаријатом за избеглице и миграције РС (КИРС), Центра за кризну политику и реаговање (ЦРПЦ) и Црвеног крста Нови Сад и Сремски Карловци.

Догађају су присуствовале представнице Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, саветнице Соња Кениг и Јелена Радуловић Гламочак.