Please select your page

Посете удружењима жена са села у Западнобачком округу

Групна фотографијаПокрајински заштитник грађана - омбудсман посетио је 22. септембра удружење жена  „Лаванград“ и удружење грађана „Подунав“ у Бачком Моноштору, удружење жена „Брежанке“ и удружење грађана „Натура“ у Бачком Брегу, као и удружење грађана „Гаково“ у Гакову.

Ове посете представљају наставак претходно започетих активности Покрајинског омбудсмана у циљу приближавања ове институције женама на селу и повећања видљивости њиховог положаја. Покрајински заштитник грађана - омбудсман овим посетама тежи да стекне увид у рад удружења жена са села, у изазове са којима се она суочавају, између осталог у вези са финансирањем активности удружења, а имајући у виду њихов значај за економско оснаживање жена и допринос локалном развоју.

Заменица Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана Снежана Кнежевић упознала је чланице и чланове ових удружења са радом и надлежностима институције Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана и указала је на могућности заштите жена посредством ове институције.

Групна фотографија

Групна фотографија

Фотографија ручно израђених производа