Please select your page

Састанак са Омладинским делегатима Србије у УН

Фото: Драгана Ћорић, покрајинска заштитница грађана - омбудсманка, са Омладинским делегатима Србије у УНПокрајинска заштитница грађана - омбудсманка доц. др Драгана Ћорић угостила је јуче 12. септембра 2023. године новоизабране Омладинске делегате Србије у Уједињеним нацијама за мандат 2023/24, Тамару Марјановић и Михајла Матковића.

Омладински делегати Србије у УН су се упознали са улогом институције Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, као и са њеним надлежностима и активностима које институција свакодневно спроводи у унапређењу и заштити људских права. 

Пројекат Омладинских делегата Србије у УН спроводи Удружење за Уједињене нације Србије. Процес избора младих делегата одвија се у три фазе, путем јавног конкурса јављају се заинтересовани млади који испуњавају предвиђене услове, затим кроз тестирање ужег избора кандидата и на крају интерјву са независном комисијом. Пројекат Омладинских делегата Србије у УН подржали су Министарство туризма и омладине Републике Србије, Министарство спољних послова Републике Србије као и партнерске организације младих КОМС, ОПЕНС, НКЗМ.