Please select your page

Покрајински заштитник грађана на трибини „Међусекторска сарадња у случајевима вршњачког насиља“ у Бачкој Баланци

Трибина - Медјусекторска сарадња у случајевима вршњачког насиљаСаветница Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана Марија Миладиновић учествовала је јуче на трибини „Међусекторска сарадња у случајевима вршњачког насиља“ коју је организовао Центар за социјални рад у Бачкој Паланци.

На скупу су представнице/ци надлежних институција и установа имали прилику да сумирају резултате досадашњег рада и размене своја искуства и проблеме с којима се суочавају у поступању у случајевима вршњачког насиља.

Упркос настојањима да се правним актима унапреде положај и права детета у Републици Србији, примећено је да у пракси изостаје холистички приступ, међусекторска сарадња и пуно преузимање одговорности за заштиту права детета, а што је претпоставка за  остваривање свих  гарантованих права у пуној мери, у складу с Конвенцијом УН о правима детета. 

Овај скуп био је повод да се размотри потреба за формирањем координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама на територији Општине Бачка Паланка,  што би свакако допринело обезбеђивању континуиране сарадње свих одговорних органа, међусобне подршке и унапређења постојеће праксе, руководећи се првенствено најбољим интересима деце.