Please select your page

Свечано отворен „Сремачки етно кутак“ у Шимановцима

Сремацки етно кутак СимановциНа позив удружења жена „Шимановчанке“ из Шимановаца заменица покрајинске заштитнице грађана - омбудсманке Снежана Кнежевић присуствовала је јуче, 28. јуна отварању „Сремачког етно кутка“ у Шимановцима.

Удружење жена „Шимановчанке“ негују традицију Срема, организују различите културне манифестације и предавања, а познате су и по хуманитарном раду. Досадашње просторије удружења су, захваљујући помоћи локалне заједнице, проширене и обновљене и оне сада у свом саставу имају и простор за продају сувенира и зимнице, што је посебно значајно за чланице удружења које ће пласманом својих производа омогућити додатну зараду за себе и своја породична домаћинства. Како би се положај жена на селу унапредио значајно је њихово економско оснаживање. Покрајински заштитник грађана-омбудсман је у претходном периоду обишао је један део удружења на територији АП Војводине у циљу едукације и информисања о активностима, мерама и инструментима подршке који постоје на локалном, покрајинском и републичком нивоу којима се подстиче женско предузетништво.

У наредном периоду планиране су посете удружењима жена на селу како би Покрајински заштитник грађана-омбудсман стекао увид у проблеме са којима се жене на селу суочавају, али и указао на могућности заштите жена посредством ове институције.

Сремацки етно кутак Симановци