Please select your page

„Значај и улога омбудсмана у унапређењу људских права и развоју демократије“

Значај и улога омбудсмана у унапређењу људских права и развоју демократијеПокрајинска заштитница грађана – омбудсманка доц. др Драгана Ћорић присуствовала је 21. јуна 2023. године тродневној конференцији посвећеној обележавању 20. година рада институције омбудсмана у Републици Србији, која се одржава у Бачкој Тополи, уз подршку Мисије ОЕБС У Србији и општине Бачка Топола.

Конференција је посвећена значају и улози омбудсмана у унапређењу људских права и развоју демократије. Бачка Топола је домаћин конференције с обзиром да је та локална самоуправа прва успоставила институцију локалног омбудсмана у Републици Србији.

Доц. др Драгана Ћорић је  упознала присутне са досадашњим искуством у раду Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, те и са визијом даљег развоја и рада институције.

На конференцији су се обратили и заменица Шефа Мисије ОЕБС у Србији Сара Гроен, министар за људска и мањинска права Томислав Жигманов, повереница за равноправност Бранкица Јанковић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић, као и потпредседник Владе АП Војводина и Покрајински секретар за образовање, управу, прописе и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш.