Please select your page

Покрајинска заштитница грађана - омбудсманка на конференцији „Дани социјалне заштите“

Дани социјалне заститеПокрајинска заштитница грађана - омбудсманка доц. др Драгана Ћорић, учествовала је у раду првог дана конференције „Дани социјалне заштите - Насиље, узроци, мере и интервенције“ излагањем на тему: „Институционални одговор на насиље - искуства Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана“.

У свом излагању доц. др Драгана Ћорић осврнула се на рад Мреже „Живот без насиља“ којом институција Покрајинског омбудсмана координира већ 17 година и која успешно повезује све институције са територије АП Војводине у чијој надлежности је борба против породичног и партнерског насиља; на значајна истраживања и препоруке у областима равноправности полова и права детета, оснивање Дечјег савета, као саветодавног тела институције Омбудсмана и др.

Национална конференција са међународним учешћем „Дани социјалне заштите“ одржава се ове године први пут у организацији Центра за социјални рад Града Новог Сада, у периоду од 12-14 јуна. Циљ конференције је да омогући размену знања и искустава у области рада на спречавању и сузбијању насиља, како у социјалном раду и сродним научним дисциплинама, тако и у склопу локалне, националне и регионалне социјалне политике.