Please select your page

Покрајински заштитник грађана – омбудсман посетио геронтолошке центре у Врбасу и Суботици

Посета геронтолошким центримаНастављајући своје редовне активност посете домовима за старе, сараднице Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, Јагода Вјештица и Александра Богојевић, су  5. маја 2023. године посетиле домове за старе у Врбасу и Суботици.

Корисницима домова за старе су представљени рад и надлежност институције, као и начин на који се могу обратити покрајинском омбудсману, где је посебна пажња поклоњена проблему насиља, како га препознати и коме пријавити насиље. 

Као и у  већини сличних домова, корисницима ове врсте услуге социјалне заштите је омогућено низ радних терапија, међу којима се истиче ткачки занат. Вредне руке жена, својим знањем, искуством и креативношћу стварају права уметничка дела која излажу на разним манифестацијама. Активно учешће у решавању свих питања који се односе на њихов живот корисници решавају у раду заједнице корисника, тела у којем поред представника управе дома и сами износе своје предлоге, недоумице, захтеве. Како цене услуга смештаја нису мењане од 2015. године, дом има финансијских проблема, које решавају на разне начине, како сами корисници не би доспели у неповољни положај. У оба дома постоји довољан број запослених и стручних радника.

Посета геронтолошким центрима