Please select your page

Покрајински заштитник грађана – омбудсман у посети Граду Сомбору

 Посета Сомбору 1Покрајинска заштитница грађана – омбудсманка доц. др Драгана Ћорић,  са заменицима Снежаном Кнежевић и Миланом Дакићем, посетила је Град Сомбор, у петак 31. марта 2023. године. У оквиру ове посете обишли су Прихватилиште за жене и децу жртве насиља у породици и жртве трговине људима, које финкционише при  Центру за пружање услуга социјалне заштите Града Сомбора. У разговору са директорком установе, Јеленом Стакић, упознали су се са радом установе, као и са изазовима са којима се запослени  свакодневно суочавају раду са жртвама насиља у породици.

Након тога, посетили су Црвени крст Сомбор, где су у разговору са секретарком Црвеног крста Сомбор, Биљаном Клипом, информисани о бројним активностима ове организације и  усагласили да међусобна досадашња успешна сарадња треба да се настави и у наредном периоду.

У Општој болници „Др Радивој Симоновић“  у разговору са директором, др Драганом Растовићем и његовим сарадницима, омбудсманка и заменици упознати са активностима Опште болнице, као и донетим процедурама за збрињавање и заштиту деце од злостављања и занемаривања. Циљ обиласка наведених установа и организација је наставак сарадње и жеља да се иста унапреди, све у циљу заштите и унапређења остваривања људских права.

Посета Сомбору

Посета Сомбору