Please select your page

Покрајинска заштитница грађана угостила ученицу ОШ „Жарко Зрењанин“

Омбудсманка угостила ученицуПокрајинска заштитница грађана – омбудсманка доц. др Драгана Ћорић угостила је данас ученицу седмог разреда Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Новог Сада, Ксенију Бушковић, која је искористила ову прилику да интервјуише и постави питања која се тичу равноправности полова као и проблема у вези са вршњачким насиљем.

Како је Покрајински заштитник грађана – омбудсман навео да ће у фокусу интересовања поред општих надлежности и послова којима се институција бави, бити права детета и права на ментално здравље, то су управо биле једне од главних тема овог интервјуа. Поред поменутих тема, ученица је такође постављала питања која се тичу феминизма, тзв. родних улога у друштву, али и мизогиније као и мизандрије. Највећи фокус разговора је био на правима грађана, пре свега деце, на заштити од вршњачког насиља, којим ће се Покрајински заштитник грађана - омбудсман бавити у наредном периоду.

Ово је једна у низу од активности у области унапређење и заштите права детета, те ће се у наредном периоду ове активности наставити на целој територији Аутономне покрајине Војводине.