Please select your page

Покрајински омбудсман уручио књиге за предшколце у Риђици

Покрајински омбудсман у РиђициПокрајински заштитник грађана – омбудсман  наставио је данас акцију даривања књига за децу у предшколским установама. Пакет књига и сликовница за децу која похађају вртић "Воћкице" у Риђици уручио је покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић.

Покрајински заштитник грађана реализацијом ове, као и организовањем низа сличних активности у претходном периоду, жели да укаже на значај читања детету и са дететом од најранијих дана за његов целовит развој, али и да учини читање доступнијим свој деци и тако допринесе унапређењу права детета на квалитетан развој и одрастање у стимулативном окружењу.

Покрајински заштитник грађана истиче важну улогу васпитача у првим корацима формирања дечије личности, те је посета вртићу била повод и да непосредно чује њихова мишљења, ставове, искуства и проблеме са којима се суочавају. Омбудсман је посету завршио разговором и дружењем са децом.

Уручењу књига су поред покрајинског омбудсмана проф. др Зорана Павловића присуствовале и директорка Предшколске установе "Вера Гуцуња" Александра Перовић,  Анита Стојаков, чланица Градског већа за област културе и образовања, шеф кабинета градоначелника Љиљана Мирић Маринковић и Синиша Борота, помоћник градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине.

Омбудсман је током протеклих месеци уручио књиге за децу у вртићу "Лалице" у Стапару, вртићу "Дуга" у Шангају, вртићу "Вчиелка" у Бачком Петровцу, а књиге на поклон добила су и деца која похађају вртић у оквиру Основне школе "Хуњади Јанош" у Чантавиру.