Please select your page

Покрајински омбудсман у посети удружењу жена у Гргуревцима

Зене на селу ГргуревциПокрајински омбудсман посетио је јуче, 26. априла удружење жена „Митровачка добра башта“ у Гргуревцима. Ова посета представља наставак сарадње институције Покрајинског омбудсмана и удружења сеоских жена која је започета претходне године са циљем приближавања ове институције женама на селу и повећања видљивости њиховог положаја. Међу присутним женама, осим чланица „Митровачке добре баште“, биле су  и представнице удружења пензионера.

О надлежностима институције и поступку пред Покрајинским омбудсманом говорила је заменица покрајинског омбудсмана за опште послове Јована Алексић, док је о насиљу у породици, обавезама институција, односно механизмима заштите од насиља говорила заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Снежана Кнежевић. Присутне грађанке су током разговора са заменицама покрајинског омбудсмана имале прилику да да поднесу представке или добију правне савете, у складу са овлашћењима прописаним Покрајинском скупштинском одлуком о Покрајинском заштитнику грађана – омбудсману.

Посета је реализована уз подршку Месне заједнице Гргуревци, са циљем упознавања жена са села са овом институцијом, подизања свести о дискриминацији жена на основу пола и родно заснованом насиљу, као и зарад указивања на могућности заштите жена посредством институције Покрајинског омбудсмана.